Andrey (azangru) wrote,
Andrey
azangru

Category:
Кстати про thereby hangs a tale/tail, все тот же Бен Кристал рассказывает, как восстановленное шекспировское произношение позволяет понять шутку из As you like it, в которой задействована эта фраза (а именно на это место ссылаются словари, толкующие фразу thereby hangs a tale).

Это вообще один из любимых примеров Кристала, но в данной видеозаписи, поскольку он там не очень ограничен во времени, он распространяется о нем подробнее всего.

Видел в интернете наблюдение, что thereby hangs a tale у Шекспира встречается трижды: в «Как вам это понравится», в «Отелло» и где-то еще. В первых двух случаях эта фраза включена в грубые шутки/каламбуры. Интересно, что там в третьем случае.
Subscribe

  • (no subject)

    The two guys sitting across the table opposite to each other are two Ukrainian brothers who arrived in the US as teenagers: Twin brothers Artur and…

  • (no subject)

    Course description: In today's business world there are massive goals around diversity and inclusion and you are empowered to lead the way as…

  • Via Reddit

    I didn't know what the operation game was, so I looked it up. The guy, indeed, is clearly awake: I only learnt about charlie horse from King's…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 0 comments