Andrey (azangru) wrote,
Andrey
azangru

Category:

Двойной пробел

Here is a checklist you should use when preparing a paper for an instructor:
...
— Have you made commas, periods, and other punctuation marks firm and clear? If you are typing or keyboarding, have you left a double space after a period?



Это из книжки 2006 года, иттить! Ее автор знает, что есть такая штука, как компьютер (keyboarding, надо полагать, относится к компьютерному набору?). Он даже дает советы по пользованию компьютером. Но не понимает, что двойной пробел — это из эпохи пишмашинок с моноширинными шрифтами.

Я это почему пишу? Потому что, вижу, американские профессора продолжают в вордовских файлах аккуратно ставить двойной пробел :-( Что с ним потом происходит в редакциях и издательствах — напрочь убивают?

Да, и кто в курсе: как Латех поступает в текстах, помеченных английским языком? Ставит какой-нибудь расширенный пробел в конце предложения (если да, то как он его отличает от точки в аббревиатуре) или посылает нафиг?
Subscribe

  • (no subject)

    Someone's comment on Twitter reminded me how differently we interpret what we experience: My impression from that interview was that Yuri was…

  • (no subject)

    Via Twitter. From the book The Gray Lady Winked, photographed by Michael Shermer: Here's the tweet that the paragraph references (took a while…

  • (no subject)

    To unscramble an egg, by the way, would be a closer idiomatic parallel to ungrinding ground meat, and in spite of Julia Ioffe, is just as dark, blunt…

  • Post a new comment

    Error

    default userpic
    When you submit the form an invisible reCAPTCHA check will be performed.
    You must follow the Privacy Policy and Google Terms of use.
  • 4 comments